24/11/07

CÓRDOBA

Bé, ja estem a Córdoba (i a la recta final del viatge, snif, snif!!!!). És la segona ciutat més gran després de Buenos Aires i gairebé la meitat de la població són estudiants de la Universidad Nacional de Córdoba, la més antiga de l'Argentina. I la veritat és que és nota sobre tot al centre, on està ple d'estudiants anant i venint de les diferents facultats.

Però abans de venir a Córdoba vem fer la despedida dels Andes anant un parell de dies a la muntanya !! Aquest cop vem triar, o millor dit ens van aconsellar anar a pujar el Santa Elena (4.700m) que no tenia cap dificultat (això és un dir perquè per variar ens vàrem quedar a les portes del cim i la creu perquè l'últim tram és de grimpada per roca descomposta i ningú ens va poder indicar per on anava el camí. Això no és Catalunya on els camins estan indicats amb fites o rètols !!!!) ni necessitavem tenda. Ens vem allotjar en un alberg de Las Cuevas l'últim poble abans de la frontera amb Xile que està pràcticament abandonat, només queden 3 negocis (l'alberg, un restaurant i la botiga de souvenirs). Va resultar que erem els únics hostes de l'alberg, i això va estar molt bé perquè vem sopar amb el Nestor i la Jimena (encarregats de l'alberg) més un noi que havia de fer de guia d'un grup d'estudiants de turisme que pujaven a l'endemà. I després de sopar vem acabar prenent unes copes i jugant a ping-pong a la taula del menjador. Tot una experiència al mig del no res a 3.200m d'altitud !!!!

De tornada del Santa Elena, vem visitar Puente del Inca. Una atracció geològica d'allò més curiosa. Sembla ser que es va formar a partir d'un pont de gel que gràcies a l'aigua termal es va anar solidificant donant lloc a un pont natural sobre el riu. A principis de segle hi van instalar un balneari que es va acabar emportant una riuada. Així que avui en dia està abandonat i cobert de carbonat càlci de les aigües termals.
Però el millor de tot va ser poder fer parapent un cop estava de tornada a Mendoza. Quina passada!!! quasi mitja hora volant per damunt les muntanyes de Mendoza a primera hora del matí !!!!! la pell de gallina em va durar fins a la nit que agafavem el bus cap a Córdoba !!!

Però tornant a Córdoba, i un cop recuperats de la festa d'ahir nit. Ens van convidar uns dj's francesos que punxaven a El Ojo Bizarro, un after d'allò més undergraund. Així que avui ha tocat llevar-nos tard i anar a comprar el dinar i el sopar al mercat. Ous, patates i carn per fer-nos una bona truita de patates i una barbacoa per sopar. No ha sigut exactament un asado argentino però ens ha sortit força bé. I força quantitat. Em sembla que ens hem passat !!!!!